Palkitut

SBJ palkitsee ansioituneita koiria ja kasvattajia vuosikokouksessaan. Tälle sivulle on koottu vuosien saatossa palkitut. Kaikkien kilpailujen ja palkintojen säännöt löytyvät kokonaisuudessaan Sääntöjä-sivulta.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Paras ajuri

Kilpailun voittaa koira, joka on koekauden aikana saavuttanut korkeimman yhteispistemäärän kolmessa BEAJ-kokeessaan. Tuloksista vähintään yksi on oltava paljaan maan kokeesta ja oman kennelpiirin ulkopuolelta. Palkinto on kiertänyt vuodesta 1996 ja sen on lahjoittanut joukko pohjan lohkon beagleharrastajia.

Paras ajuri -voittajat kautta aikojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kasvattajakilpailu

Kasvattajakilpailussa sijoitetaan kalenterivuoden viisi parasta kasvattajaa säännöissä kerrotun pistelaskutavan mukaan. Kilpailua on käyty vuodesta 1988 alkaen.

Kasvattajakilpailussa sijoituneet kautta ajkojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kasvattajanpalkinto

Kasvattattajanpalkinnon voi saada pronssisena, hopeisena tai kultaisena. Myöntämisperusteet kerrotaan palkinnon säännöissä. Kasvattajanpalkinnot otettiin käyttöön vuonna 1985

Kasvattajapalkinnon saaneita kautta aikojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tähtivaliot

Tähtivalion arvon saavuttaa beagle, joka ajaa Suomen käyttövalion arvon saavutettuaan kaksi kertaa BEAJ-1 tuloksen peräkkäisinä päivinä. Ensimmäiset tähtivalion arvot myönnettiin vuonna 2023.

Tähtivalion arvon saavuttaneet koirat⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Veteraanikäyttö-valiot

Veteraanikäyttövalion arvo myönnetään koiralle, joka saavuttaa BEAJ 1-tuloksen täytettyään 10 vuotta. Koiran tulee ennestään olla Suomen käyttövalio beaglein ajokokeesta. Mikäli koira saavuttaa käyttövalion arvon 10 vuotta täytettyään, siitä tulee samalla myös veteraanikäyttövalio. Titteli on otettu käyttöön vuonna 2024.

Vuoden nuorin ykkösen ajuri

Kilpailun voittaa koira, joka on kuluneen kauden aikana saavuttanut BEAJ1-tuloksen nuorimpana. Voittaja saa haltuunsa kiertopalkinnon. Alkuperäisen kiertopalkinnon lahjoitti kennel Highway’s (Mariette Viljanen). Se jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja viimeisen kerran 2020. Uuden kiertopalkinnon lahjoitti Astalan kennel (Vesa ja Merja Meriläinen). Tämä palkinto jaetaan ensimmäisen kerran vuosikokouksessa 2024.

Nuorin ykkösen ajuri-voittajat kautta aikojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kasvattajamalja

Kasvattajamalja-kilpailussa palkitaan kolme sääntöjen mukaisella pistelaskutavalla parhaiten menestynyttä kasvattajaa. Kasvattajamalja on jaettu vuodesta 2015 alkaen.

Kasvattajamaljalla palkitut kautta aikojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Wilhelm Schauman -palkinto

Kyseessä on SBJ:n ensimmäisen puheenjohtajan mukaan nimetty käyttökoiraperiyttäjäpalkinto, joka jaetaan jalostuskoirille. Palkintoa jaetaan kolmea eri tasoa: Pronssinen, hopeinen ja kultainen. Palkinto on ollut käytössä vuodesta 2008 alkaen.

Wilhelm Schauman-palkitut jalostuskoirat kautta aikojen⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠