Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

pentuni mun

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Heloisa  Liittynyt: 05 Tou 2007
Viestejä: 1

LähetäLähetetty: Ma 07.05.2007 13:24    Viestin aihe: pentuni mun Vastaa lainaamalla viestiä

heippa,
olen uusi talla sivustolla. Omistan 3kk vanhan Keira beaglen. Ajattelin kysaista taalta etta miten paljon liikuntaa Keira voi harrastaa?Yleensa kaymme kerran paivassa 1-2h lenkilla(ei taytta juoksua koko ajan kuitenkaan) ja sitten lyhyemmilla (15-20min) lenkilla aamulla ja ilalla. Eli n. 3 kertaa paivassa Keira paasee ulos leikkimaan. Keira ei ikina vaikuta vasyneelta ja on aina valmis leikkimaan lisaa. Keira rakastaa ulkona olemista Very Happy
Tiedan etta pentua ei saa liikarasittaa joten enhan liikarasita Keiraa Question
Kiitos avustanne!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Emmi  Liittynyt: 05 Tou 2007
Viestejä: 148
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: Ti 08.05.2007 14:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai sitä voi liikuttaa niin pitkään kun koira jaksaa. Ei myö ainakaan minkään määrän mukaan mennä. Se vaan et vähintään kolmesti päivässä, vähintään 5km. Usein nousee matka jopa hieman ali kymmenen kilometsin ja jopa sen yli. Ja kun koira on ajossa saattaa metsässä viihtyä kymmenenkin tuntia helpoisti.

Eli ei miun mielestä oo mitään ylärajaa. Vaan koiran ja kulettajan jaksamisesta se on kiinni, ainakin kun metsästyskoirarodusta on kyse.
Miun mielestä käytte ihan kivoilla lenkeillä. :)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
paivi  Liittynyt: 05 Syy 2006
Viestejä: 13

LähetäLähetetty: To 10.05.2007 14:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hei,
minusta tässä keskustelussa ei ole otettu huomioon pennun ikää! Jos pentu on vasta 3 kk, niin mielestäni sitä ei pidä lenkittää! Lenkittämisellä tarkoitan pitkiä kävely- tai juoksumatkoja hihnassa.

Mielestäni ylipäätänsä hihnalenkit on hyvä pitää alle 1 tunnin pituisena per kerta koska hihnassa ulkoilu on koiralle kuitenkin hieman stressaavaa.

Mutta jos pentu on kyseessä, niin ulkoilu pitäisi perustua pääasiassa luonnolliselle liikkumiselle ja leikkimiselle ilman hihnaa ja hihnalenkit pitäisi olla verrattain lyhyitä.

Pentu ilmaisee väsymisensä usein muilla tavoin kuin hidastamalla toimintaansa. Se alkaa esimerkiksi riehua ylenmäärin tai käymällä kärttyisäksi. Jos se viedään pitkälle hihnalenkille, virikkeitä saattaa olla ympäristössä niin paljon, ettei se edes väsymystään ehdi ilmaisemaan.

Pennulle on kehittävämpää esimerkiksi tutkia uusia esineitä ja paikkoja omassa rauhassa kuin kävellä pitkiä matkoja hihnassa. Mielestäni erityisesti beaglet pitävät tutkimisesta ja nenätyöskentelystä omassa tahdissaan. Niihin mielenkiinto on jo pennulla suuri.

Aikuista koiraa voi minunkin mielestäni liikuttaa runsaasti, mutta pitäisin hihnalenkeillä tuota tunnin rajaa. Lenkki voi olla pitempikin, jos koira pääsee välillä hihnasta vapaaksi. Hihnalenkkiä maantiellä ei voi verrata metsästyssuoritukseen. Metsässä koira joutuu käyttämään eri tavalla lihaksiaan ja aivojaan, mutta sillä on myös oma vapautensa. Itse en kyllä ymmärrä loputtoman pitkiä metsästyskeikkojakaan. Kuudessakin tunnissa ehtii yöjäljet tutkimaan.

Keiran lenkkejä muuttaisin itse niin, että lyhentäisin pitkää lenkkiä alle puoleen tuntiin ja korvaisin muilla virikkeillä jäljellejäävän ajan. Esimerkiksi makkaralla voi tehdä muutaman metrin jäljen, tyhjään pahvilaatikkoon voi laittaa esineitä ja sulkea sen kevyesti, tyhjiin maitopurkkeihin voi laittaa makupaloja, makupaloja voi piilottaa ympäri huonetta jne - vaihtoehtoja on loputomiin, pitää vain tarkkailla koiraansa ja katsoa mistä se on luonnostaan kiinnostunut!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Taru  Liittynyt: 05 Elo 2007
Viestejä: 19

LähetäLähetetty: Ma 27.08.2007 16:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mielestäni ylipäätänsä hihnalenkit on hyvä pitää alle 1 tunnin pituisena per kerta koska hihnassa ulkoilu on koiralle kuitenkin hieman stressaavaa.


Miten perustelet että koira stressaa hihnassa ollessaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wiken emäntä  Liittynyt: 08 Hei 2007
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: Ti 28.08.2007 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Mielestäni ylipäätänsä hihnalenkit on hyvä pitää alle 1 tunnin pituisena per kerta koska hihnassa ulkoilu on koiralle kuitenkin hieman stressaavaa."

Olen samaa mieltä. Kyllä koirasta huomaa kun sitä alkaa ärsyttää se hihna ja sen päässä roikkuva emäntä Very Happy Tuollainen tilanne pitäisi minusta välttää ensimmäisillä talutuskerroilla, jottei tule tavaksi köydenveto tahikka narunsyönti. Löysimme iloksemme Rovaniemeltä mainion koirapuiston, joka on melko suuri metsäpläntti kantoineen ja kuusineen ja sammaleineen!! Vähänkö oli piiklespoika pätevänä kun pääsi sinne haistelemaan. Millaisia koirapuistoja muilla paikkakunnilla on? Tällainen puisto olisi mainio olla joka kunnassa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
kirppu_91  Liittynyt: 03 Kes 2006
Viestejä: 22
Paikkakunta: Espoo

LähetäLähetetty: Pe 21.09.2007 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lainaus:
Mielestäni ylipäätänsä hihnalenkit on hyvä pitää alle 1 tunnin pituisena per kerta koska hihnassa ulkoilu on koiralle kuitenkin hieman stressaavaa.


Itse pyrin pennulla pitämään hihnalenkit alle tunnissa lähinnä sen vuoksi että silloin koira ei oikein voi omaa tahtiaan kulkea, jolloin se voi rasittua liikaa. Tai kaikki koirat kun eivät näytä väsymystään niin helposti.
Tai siis ei meillä nuo koiruudet mitenkään hihnalenkeistä stressaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
ansa  Liittynyt: 22 Syy 2005
Viestejä: 414
Paikkakunta: Laitila

LähetäLähetetty: Pe 21.09.2007 16:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsekään en pennun kanssa kamalasti remmilenkkeile. Tunti tai ylikin voidaan olla reissussa, mutta pyrin pitämään koiran tästä ajasta mahdollisimman paljon vapaana. Silloin koira voi itse määrätä reittinsä (lenkkeillään ihan muualla kuin tasaisella tiellä) ja nopeutensa. Lisäksi se kehittää koordinaatiota, kun saa pienestä asti remuta vaihtelevissa maastoissa omin päin. Remmissä tulee helposti käveltyä lähinnä tasaista tietä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group