Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

Rotujärjestön säännöt
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: Ti 31.03.2015 22:26    Viestin aihe: Rotujärjestön säännöt Vastaa lainaamalla viestiä

Viikonlopun jäljiltä kävin lukemassa rotujärjestön säännöt ja poimin sieltä tämän:

6.
Johtokunta voi erottaa jäsenen, joka on toiminut järjestön tarkoitusperiä tai sääntöjä vastaan, rikkonut hyviä tapoja tai lainmääräyksiä.

Säännöt kokonaisuudessaan Järjestö -> Sääntöjä ja ohjeita.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sohvi  Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 780

LähetäLähetetty: Ke 01.04.2015 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oletan, että tässä on kyse lauantaina vuosikokouksessa esitetystä videosta, joka koski JTO:a?

Video kaikessa hauskuudessaan oli kyllä jäsenistöä ja etenkin Kennelliittoa voimakkaasti halventava.

Muoks. Eikä tuo halveksunta tullut esille pelkästään videolla, myös järjestön toimintakertomuksessa, jalostustoimikunnan osiossa, oli ilmaisuja, jotka pisti ihmetyttämään muitakin kuin minua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: To 02.04.2015 0:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaksi ensimmäistä kappaletta jalostusjaoston toimintakertomuksesta:

Vuoden 2014 toiminaa leimasi uudistetun mallirungon mukaisen JTO:n kirjoittaminen ja siihen liittyneet ongelmat. Uusi JTO kirjoitettiin pääosin jo vuoden 2013 puolella, mutta vuoden 2014 alussa JTO päivitettiin ajan tasalle edellisen vuoden tilastotiedot huomioon ottaen. JTO vietiin SBJ:n vuosikokoukseen käsiteltäväksi ja siellä se hyväksyttiin äänin 241-35.

Vuosikokouksen jälkeen Kennelliiton jalostustieteelliselle toimikunnalle toimitettiin vuosikokouspäätöksen vastainen kirjelmä, jossa vaadittiin beaglen JTO:n hylkäämistä. Vastoin Kennelliiton omia sääntöjä toimikunta otti kirjelmän huomioon päätöksenteossaan ja hylkäsi beaglen jalostuksen tavoiteohjelman. Toimikunta ei ottanut huomioon edes sitä, että kirjelmän allekirjoittaneista vain noin puolet oli beaglejärjestön jäseniä. Lisäksi toimikunta rikkoi omia toimintaohjeitaan tiedottamalla päätöksestä ulkopuolisille, vieläpä ennen hylkäyksen saattamista Beaglejärjestön tietoon. Suomen Beaglejärjestössä kirjoitettiin Kennelliiton hallitukselle JTO:n hylkäystä koskeva valitus. Kennelliitto ja sen jalostustieteellinen toimikunta eivät luonnollisestikaan suostu myöntämään tekemiään virheitä ja Beaglen JTO:n käsittely on Kennelliitossa vielä tätäkin kirjoitettaessa kesken.


Kokousmateriaali toimintakertomuksineen oli jaossa ainakin kaksi tuntia ennen kokouksen alkua, ja siihen oli mahdollisuus perehtyä. Taitava kokouksen puheenjohtaja myös kopautti nuijallaan pöytään "keskustelu alkaa" ja kun kysymyksiä/esityksiä ei tullut niin kopautti sen sitten hyväksytyksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eräjussi  Liittynyt: 22 Syy 2005
Viestejä: 52

LähetäLähetetty: To 02.04.2015 10:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaahan ketä, tai keitä nyt ollaan erottamassa, että asiaan voisi ottaa kantaa tällainen tyhmä maalaispoikakin.

Joka tapauksessa Hyvää Pääsiäistä kaikille koiraihmisille.
_________________
ei se ikinä ennen.........
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: To 02.04.2015 10:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johtokuntahan se sääntöjen mukaan erottaa jos erottaa. En edes tiedä onko harkittu, säännöt antaa kyllä mahdollisuuden.

Jokainen voi tietysti itse tuosta jalostusjaoston toimintakertomuksesta päätellä olisiko aihetta. Mietin mikä olisi suurempi syy erottaa? Vuosikokouksia ja sen päätöksiä kun ei kuitenkaan ihan vaan mielenvirkistykseksi tehdä. Ylituomareitakin on erotettu, miksei sitten rivijäseniä? Noille ei-jäsenille ei tietysti mitään mahda vaikka nimmarit ovat kelvanneetkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eeva resko  Liittynyt: 31 Elo 2006
Viestejä: 420

LähetäLähetetty: Pe 03.04.2015 0:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Asia ei juurikaan minulle kuulu, en tiedä mitään noista kirjelmistä. MUTTA esim mopsikerholla hyväksyttiin JTO vasta kolmannella kerralla! Todennäköisesti beaglejen JTO olisi tullut takaisin iman tätä "saate kirjelmääkin"... Minulle ei ole koskaan mennyt perille mitä "virkaa" tällä JTO:lla on? Esim. mopseilla on yli 60 sivuinen pumaska?? Kuka sitä jaksaa lukea ja vertailla käyriä?? Ilmeisesti jonkun sortin tutkijat.... Jos tämä on nyt sitten sitä, että on tehty rotukoirien jalostuksen vuoksi jotain, kun on ollut niin paljon negatiivista kirjoittelua lehdissä. Hyvä sitten niin...mutta älytön homma, ei ihan joka tädiltä sen tekeminen onnistu!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: Pe 03.04.2015 9:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yhdistystoiminta, mukaan lukien Suomen Beaglejärjestö, perustuu yleensä enemmistöperiaatteeseen ellei säännöissä jonkin asian hyväksymiselle ole asetettu määräenemmistövelvoitetta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että vuosikokouksen päätökset sitovat kaikkia jäseniä, myös äänestyspäätökset. Jos yhdistyksen jäsen toimii vuosikouksessa sääntöjen mukaisessa järjestyksessä hyväksytyn päätöksen vastaisesti, niin se on erottamisperuste. Tässä JTO sopassa ovat jotkut SBJ:n jäsenet selkeästi ja tahallisesti pyrkineet estämään vuosikokouspäätöksen toimeenpanon. Lisäksi heidän käyttämänsä keinot ovat kauniisti sanottuna olleet kyseenalaisia.
SBJ:ssä on aina katto ollut korkealla ja seinät leveällä eikä erottamisiin ole juuri turvauduttu. Nyt lienee ainakin harkinnan paikka.
PS. Vaikka aika usein olen huomannut olevani Eeva Reskon kanssa erilinjoilla monestakin asiasta, niin tästä JTO:sta olen hänen kanssaan samaa mieltä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lehtoma  Liittynyt: 10 Lok 2006
Viestejä: 103

LähetäLähetetty: La 04.04.2015 18:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos erottamisen syyksi riittää, että on on erimieltä kuin yhdistyksen vuosikokous niin kyllä erottamisia olisi yhditysrintamalla enemmänkin Smile Yhdistyksen johtokunnan tulee toimia vuosikokouksen antaminen ohjein ei kaikkien yhdistysten rivijäsenten. Jos johtokunnat erottaisi kaikki jotka ovat sen kanssa erimieltä jostain niin kovin pieneksi voisi harrastuskunta mennä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Corner  Liittynyt: 27 Mar 2007
Viestejä: 722

LähetäLähetetty: La 04.04.2015 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTO:sta olemme vain yhtä mieltä, siitä on selvä äänestystulos rotujärjestön vuosikokouksessa 2014. Vai lähteekö kirjelmä nyt myös käyttöluokkaan vaadittavasta koetuloksesta, sehän meillä oli äänestyksessä nyt tänä keväänä.

JTO:n tekeminen on varsin haastavaa kuten Eeva tuolla jo totesikin, ei onnistu ihan joka tädiltä. Ei siinä enää selkäänpuukotusta tarvitse omalta väeltä. Jatkossa suosittelenkin, että ko. henkilöt tuovat varjo-JTO:n ihan samalla tavalla kuin eduskunnassa oppositio esittää varjobudjetin. Kenestä olisi tekijäksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahaltaja  Liittynyt: 24 Elo 2009
Viestejä: 581
Paikkakunta: Juva

LähetäLähetetty: La 04.04.2015 21:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTO:lle on Kennelliiton määrittämät raamit. JTO:n tulee käsittää koko rotu ja siinä tulisi olla tarpeeksi suuresta koiramäärästä tutkittua tietoa. Lisää ohjeita löytyy Kennelliitosta niitä haluaville.

Rotujärjestön tulee 'palvella' rotunsa koko harrastajakuntaa. Kuten tiedämme, beagle on maailmanlaajuinen rotu monipuolisessa harrastuskäytössä, kuitenkin sen alkuperäinen tarkoitus on ollut metsästyskäyttö. Nämä eivät ole toisiaan kumoavia eikä poissulkevia. Tämä laaja käyttö vaan on silkka tosiasia. Ja koska beagle on edelleen yksi rotu, tulee rotujärjestön siipien.suojaan kuulua koko rotu. Rotujärjestön 'toimenkuva' löytyy myös Kennelliitosta.

On oikein rotujärjestöltä vaalia beaglen alkuperäistä käyttötarkoitusta. Sen tulisi kannustaa siihen kaikkia beaglen omistajia. JTO on myös yksi väline kannustaa siihen. Esimerkkinä voi käydä tutustumassa vaikkapa rottweilereiden JTO:aan www.rottweiler.fi

Asiaa on rautalankaa vääntämällä yritetty niin vuosikokoukselle kuin vastuuhenkilölle vääntää, mutta asiaa ei ole haluttu kuulla. Niinpä tilanne on tämä. Ilman tuota kirjelmääkään beaglen JTO siis ei olisi täyttönyt sille asetettuja raameja. Nämä raamit siis määrittää edelleenkin Suomen Kennelliitto, eivät kirjelmän laatijat tai allekirjoittaneet.

Kennelliitto toimii omien sääntöjensä mukaan hyväksyen tai hyläten JTO:t. Päätös hylkäämisestä on lähtenyt näiden sääntöjen mukaisesti eteenpäin. Sähköpostit ja postit yleensäkin kannattaa katsoa päivittäin, jos jotain postia tulevaksi odottaa.

Olen luonnollisesti käytettävissä JTO:n laadinnassa, mikäli apua siinä tarvitaan.
_________________
Tietämättömyys ei ole niin suuri häpeä kuin haluttomuus oppia. -B. Franklin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
imppa  Liittynyt: 25 Lok 2006
Viestejä: 231
Paikkakunta: Kajaani

LähetäLähetetty: La 04.04.2015 22:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos aiemmin tulin ilmaisseeksi kannanottoni epäselvästi, niin tarkennan hieman. Yhdistyksissä harvoin ollaan kaikista asioista samaa mieltä ja erilaisten kantojen esille ottaminen on pelkästään positiivista.
Yhdistyksen sääntöjen ja laillisessa järjestyksessä syntyneiden vuosikokouksen laillisten päätösten vastainen toiminta voidaan katsoa yhdistystä vahingoittavaksi, jolloin se on myös erottamisperuste.
Kuulun tai olen elämäni aikana kuulunut kymmenkuntaan erilaiseen yhdistykseen, enkä ole aina ollut samaa mieltä enemmistön kanssa, mutta koskaan ei ole tullut mieleenikään ryhtyä kampittamaan tehtyä päätöstä.
Minkätahansa yhdistyksen toiminta käy mahdottomaksi, jos jäsenistö ei kunnioita tehtyjä päätöksiä olivatpa ne sitten yksimielisiä tai äänestäen saavutettuja. On inhimillistä, että ihminen on omasta mielestään aina oikeassa, mutta on hyväksyttävä sekin vaihtoehto, että enemmistö voi olla jossakin asiassa enemmän oikeassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kahaltaja  Liittynyt: 24 Elo 2009
Viestejä: 581
Paikkakunta: Juva

LähetäLähetetty: La 04.04.2015 22:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

imppa kirjoitti:
On inhimillistä, että ihminen on omasta mielestään aina oikeassa, mutta on hyväksyttävä sekin vaihtoehto, että enemmistö voi olla jossakin asiassa enemmän oikeassa.


Tässä ei nyt kyse ole kenenkään yksittäisen ihmisen oikeassaolemisesta. Kyse on siitä, että Kennelliitto kattojärjestönä on laatinut tietyt säännöt ja määritellyt rotujärjestön ja sitä myötä myös JTO:n raamit. Käsittääkseni nämä raamit koskevat myös Suomen beaglejärjestöä, oli vuosikokous päättänyt kuinka tahansa. Tämän tulisi olla niin järjestön hallituksen kuin jalostusjaostonkin tiedossa. Nämä raamit eivät poistu pilkkavideoita esittämällä vuosikokouksessa.

Toisaalta... hallitus esitti vuonna 2013 käyttöluokkaan oikeuttavan tuloksen laskemista ja sen vuosikokous hyväksyi. Vuonna 2015 hallitus esitti tuota vuosikokouksen päätöstä vastaan käyttöluokkaan oikeuttavan tuloksen nostamista. Kumoten siis niin oman kuin vuosikokouksenkin päätöksen. Kampittiko tässä hallitus itseään vai vuosikokousta? Vai mitenkä se nyt menikään ja mitä tulosta järjestö nyt loppupelissä haluaa, kun mieli muuttuu radikaalisti kahden vuoden välein. Rikottiinko tässä sääntöjä? Laughing
_________________
Tietämättömyys ei ole niin suuri häpeä kuin haluttomuus oppia. -B. Franklin
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Tero  Liittynyt: 18 Hei 2011
Viestejä: 373
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: Su 05.04.2015 0:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kahaltaja kirjoitti:

Olen luonnollisesti käytettävissä JTO:n laadinnassa, mikäli apua siinä tarvitaan.


Olet antamassa apuja JTO:n laadinnassa. Kuinka toimisit jos jokin mielipiteesi ei kohtaisi muiden työryhmässä (tai mikä ikinä oikea termi onkaan) olevien henkilöiden mielipidettä? Muut ajattelisivat asiasta toisin kuin sinä ja asia vaikkapa äänestämällä menisi sinun mielestäsi väärin.

Et siis saisi omaa mielipidettäsi läpi jossakin yksittäisessä kohdassa JTO:n tiimoilta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eeva resko  Liittynyt: 31 Elo 2006
Viestejä: 420

LähetäLähetetty: Su 05.04.2015 1:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei se mene ihan niin, että JTO:ssa puhutaan beaglestä kokonaisuudessaan ja puhuu vaan metsästyksestä! Tiedän yhdistyksiä, missä on otettu ihminen tekemään, ei riitä että asiat on kohillaan, pitää olla vielä hyvvee suomenkieltäkin!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ansa  Liittynyt: 22 Syy 2005
Viestejä: 414
Paikkakunta: Laitila

LähetäLähetetty: Su 05.04.2015 8:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JTO:ssa tulisi käsitellä koko kantaa koskevaa tutkimustietoa - olen samaa mieltä. Mutta mistä sellaista tietoa saataisiin? Vain pieni osa beagleista käy kokeissa, vähän isompi osa sentään näyttelyissä, virallisia terveystutkimuksia tehdään vähän. Muista harrastuksista tuloksia on harvoin. Beagletutkimuksia on tehty, mutta vastaamiseen ei ketään voida pakottaa, ja jos vastaukset tulevat lähinnä "metsästyslinjaisten" omistajilta, niin vääristäähän se - vaikkei järjestö sitä tarkoituksellisesti haluaisikaan (?). Käsittääkseni tämä kysely on kuitenkin ollut kohdennettu "vuonna xxx syntyneiden beaglein omistajille" eikä "vuonna xxx syntyneiden KÄYTTÖLINJAISTEN beaglein omistajille", vai olenko väärässä? Think

Taidanpa ihan itseäni sivistääkseni ja näkökulmaa saadakseni käydä tutustumassa esim. irlanninsetterin ja labradorinnoutajan JTO:hon. Tutustua, miten näillä on esitetty asiat. Rotuja, joissa käyttö- ja näyttölinjat ovat myös todella erilliset.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Sivu 1 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group