Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

Ideoita, ajatuksia - Ideariihi nuorten aktivoimiseksi

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Nuorisopalsta
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Piia&Taavi  Liittynyt: 30 Hei 2007
Viestejä: 163

LähetäLähetetty: Ke 24.08.2011 10:07    Viestin aihe: Ideoita, ajatuksia - Ideariihi nuorten aktivoimiseksi Vastaa lainaamalla viestiä

Tänne tahtoisin vilkasta keskustelua siittä, mitenkä saada nuoret kiinnostumaan beagleharrastuksesta.

Jos mietin oman kokemukseni kautta, niin nuoria tuntuu kiinnostavan agility, toko tai juniorhandler. Näissä kaikissa edellä mainituissa harrastusmuodoissa on paljon yhteistä, mm. läpi vuoden kestävä harjoittelu, harjoitella voi missä vain, paljon yhteistyötä ja kontaktia koiraan, kilpailutilanteissa mahdollisuus tutustua muihin nuoriin harrastajiin. Toki mikään yllä mainituista harrastusmuodoista ei ole mahdoton myöskään beaglelle, mutta rotuna beagle ei ehkä ole ainakaan se helpoin tottelevaisuuskentällä tai agilityssä.

Jos taas miettii metsästystä näiden muiden harrastusmuotojen rinnalla, niin kynnys aloittaa on aika paljon suurempi. Metsästysharrastus vaatii tiettyjä asioita, jotta se olisi mahdollista. Täytyy olla esim. metsästyskortti, päästä seuran jäseneksi, omistaa koira tai käyttöoikeus jonkun muun koiraan.

Mitenkä olisi mahdollista tuoda beagleharrastusta lähemmäs nuoria?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Juha  Liittynyt: 11 Lok 2005
Viestejä: 353
Paikkakunta: Järvenpää

LähetäLähetetty: Ke 24.08.2011 12:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

On muuten suuri vaara, että tästä topicista tulee itku ja hammasten kiristys Very Happy , mutta tärkeä ja ajankohtainen kysymys Piia&Taavilta.

Itse muotoilisin kysymyksen hieman eri tavalla. Lähdetään nyt siitä, että beagleä tulee käyttää siihen mihin se on jalostettu. Älkää nyt heti käsittäkö väärin, en missään nimessä pidä huonona, että beagleä käytetään tokossa, agilityssä ja ns. koko perheen koirana. Päinvastoin. Mutta se on huono jos nuorille markkinoidaan beagleä nimenomaan näitä lajeja ajatellen ja unohdetaan kokonaan metsästyskäyttö. Kuten kaikki tietävät on varmasti paljon helpompia rotuja pelkästään kyseisä lajeja ajatellen.

Kysymys tulisikin asettaa niin, että kuinka beagleharrastusta ja beagleä tuodaan lähemmäs niitä nuoria sekä heidän perheitään, jotka ovat kiinnostuneet hankkimaan harrastuskoiran koko perheelle metsästystä unohtamatta. Eli kuinka saadaa heidät valitsemaan beagle jonkun muun rodun sijaan? Ja tässä asiassa auttaa varmasti se, että beagle on niin monipuolinen rotu tokoineen, näyttelyineen, ajo-ominaisuuksineen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Piia&Taavi  Liittynyt: 30 Hei 2007
Viestejä: 163

LähetäLähetetty: Ke 24.08.2011 16:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tarkoitukseni ei ollut herättää ajatusta, että beagleä markkinoitaisiin nuorille vain ja ainoastaan tottelevaisuus- tai agilitykoirana.

Kuitenkin metsästyskausi kestää vain sen puoli vuotta, puolet vuodesta jää siis hyvin käytettäväksi johonkin muuhun aktiviteettin =) Ja mikäs sen parempaa aivojumppaa koiralle kuin tokoilut tai agility. Kesällä tietysti voi myös mejäillä, joka on sitä rodunomaista aktiviteettiä koiralle. Lisäksi aktiivisella agilitykoiralla kunto säilyy läpi kesän romahtamatta. Itse olen harrastanut vanhemman koirani kanssa sekä tokoa, agilityä että mejää, enkä huomannut mitään negatiivista vaikutusta metsätyöskentetyssä. Pikemminkin päinvastoin.

Kuitenkin jatkumon kannalta olisi mielestäni hyvin tärkeää, että nuorisoa "potkittaisiin" liikkeelle harrastuksen pariin jo hyvissä ajoin. Faktahan lienee, että kaikki me täällä vanhetaan, vaikka kuinka vastaan pyristelisi =) En usko, etteikö beagleväestä jo nyt löytyisi myös nuoria harrastajia. Ongelma lienee siinä, että mitenkä me saisimme heidät aktiivisemmaksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Nuorisopalsta Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group