Punkin purema

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

jumavi
Viestit: 71
Liittynyt: Ti 06.03.2007 0:06
Paikkakunta: Satakunta

Punkin purema

Viesti Kirjoittaja jumavi »

Millainen jälki jää punkin puremasta, kun se on nypätty siististi pois? Meijän koiralla on purema kohdassa semmoinen finnin näkönen paukura ja puremasta on jo n.kuukausi?????? Sormella se tuntuu kun sitä silittää päästä. Onko ihan normaalia?
Sohvi
Viestit: 772
Liittynyt: La 29.10.2005 16:38

Viesti Kirjoittaja Sohvi »

Saitko punkin varmasti kokonaan irti, ettei sen pää esim. jäänyt ihoon?
jumavi
Viestit: 71
Liittynyt: Ti 06.03.2007 0:06
Paikkakunta: Satakunta

Viesti Kirjoittaja jumavi »

Juu, sain kaikki pois. Otin sen pois semmoisella "kynällä" missä oli siimalenkki päässä. Toivottavasti ei ole mitää vakavaa.
Henkka mies man
Viestit: 401
Liittynyt: Ti 27.09.2005 7:18
Paikkakunta: Laukaa
Viesti:

Re: Punkin purema

Viesti Kirjoittaja Henkka mies man »

jumavi kirjoitti:Millainen jälki jää punkin puremasta, kun se on nypätty siististi pois? Meijän koiralla on purema kohdassa semmoinen finnin näkönen paukura ja puremasta on jo n.kuukausi?????? Sormella se tuntuu kun sitä silittää päästä. Onko ihan normaalia?
Vaikuttaa siltä, että sinne puremakohtaan on jäänyt jotain ja tullut tulehdus, kuten finnissäkin. Voisit kokeilla puristaa sitä, jos sieltä tulee märkää, niin sen mukana tulee myös pöpöt. Sitten puhdista desifiointi aineella huolella se jälki. Pitäisi kuivaa se patti pois. Muuta ei oikein kotikonsten voi tehdä.

Yleensä punkin puremasta jää pieni punainen piste nahkaan. Voi vähän tihkua verta. Ehdottomasti kannattaa aina purema kohta puhdistaa huolella punkin poiston jälkeen.
-Jos ei metsästykseen jalostetulla koiralla metsästä, niin mitä sillä sitten pitäisi tehdä?-
Titi Rolin
Viestit: 297
Liittynyt: Su 12.02.2006 15:10
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Titi Rolin »

Uskomatonta mutta... tänään löysin Biggen kaulasta punkin! Tulee pitkä punkkikausi jos jatkossa pitää torjua punkit huhtikuusta marraskuuhun.
Emmi
Viestit: 145
Liittynyt: La 05.05.2007 17:50
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Emmi »

Onneks meillä päin löytyy vielä lunta! :lol:
jukka6
Viestit: 117
Liittynyt: Ma 03.03.2008 20:03
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja jukka6 »

Onko kenelläkään kokemuksia punkkipannasta,onko siitä hyötyä?
misse5
Viestit: 36
Liittynyt: To 18.01.2007 16:19
Paikkakunta: Siilinjärvi

Viesti Kirjoittaja misse5 »

Punkkipannasta ei ole kokemusta ollenkaan, mutta sen sijaan on Exspotista on. Minusta se oli tosi tehokas ja helppo käyttöinen! Laitetaan vaan niskaa lapojen väliin ainetta ja siinä se. Tosin sitten koira ei saa uida vähään aikaan eikä sitä saa pestä. Ja 6 tuntiin kun lääke on pantu niin ei saa koskea niskaan, mutta sitten voi olla normaalisti. Vaikuttaa 4 viikkoa. Sitä saa apteekista eikä maksa kovin paljoa 15-25€ muitaakseni koosta riippuen. Tosi hyvin toimi viime kesänä ja aion panna sitä myös tänä kesänä! :D
Netistä luvin että saattaa aiheuttaa ihottumaa ja karvattomia laikkuja paimensukuisille koirille, mutta oikeasti allerginen sille on 1 tuhannesta koirasta (1:1000).
Vaikkei punkkipannasta olekaan kokemusta suosittelen kaikille lämpimästi Exspotia, kyllätoimii ja punkit pysyy loitolla, niin lenkillä kuin metsällä! :P
Tiituli
Viestit: 31
Liittynyt: Ma 17.09.2007 18:20
Paikkakunta: Kontiolahti

Viesti Kirjoittaja Tiituli »

Maksaako siis yksi annos tuon 15-25€? Vai onko paketissa useampia annoksia?
No, meillä kuitenkin käytetty aikaisemmin punkkipantaa ja mielestäni tehonnut varsin hyvin, yksi punkki löytyi ja sekin luultavammin johtui siitä että panta oli menettänyt jo tehonsa. Huono puoli pannassa on sen haju alku viikkoina. Haisee aika voimakkaasti omaan nenään.
Titi Rolin
Viestit: 297
Liittynyt: Su 12.02.2006 15:10
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Titi Rolin »

Meillä on kokemusta sekä pannasta että tipoista ja molemmat ovat toimineet tosi hyvin eikä ole punkkeja tarvinnut poimia koirasta. Panta kuitenkin toimii 6 kk. Siitä lähtee kuitenkin myrkkyä joka vahingoittaa vesistöjä joten se on poistettava jos on uiva koira, mitä ei meillä ole! Sitten on olemassa vihreä yrttipanta jota ei tarvitse poistaa uidessa, siitä ei ole kokemusta.
Olen ymmärtänyt että sekä panta että tipat ovat täydessä tehossa vasta viikon laittamisen jälkeen joten pitää muistaa tarkistaa koira vielä sinä aikana.
Panta makssa alle 30€ joten se on huomattavasti edullisempi tippoihin verrattuna mutta jos on lapsia perheessä on ehkä turvallisempi käyttää tippoja koska pannasta varoitetaan ettei sitä pitäisi koskea.
annie
Viestit: 299
Liittynyt: To 22.09.2005 18:57
Paikkakunta: Ristiina

Viesti Kirjoittaja annie »

jukka6 kirjoitti:Onko kenelläkään kokemuksia punkkipannasta,onko siitä hyötyä?
On kokemusta punkista, borreliatartunnasta ja sen hoitamisesta, sekä punkintorjunnasta valeluliuoksella että pannalla.
Pantana Scalibor-merkkinen tuote ja se toimii todella hyvin. Vaihdoin kylläkin pannat ennen jahtikautta uusiin vaikka luvattua vaikutusaikaa olikin reilusti jäljellä. Kolme koiraa, eikä yhtään kiinnittynyttä punkkia. Aikaisemmin saattoin löytyä jopa yli parikymmentä metsäpäivän jälkeen.
Punkkipannallisen koiran turkilla saattoi harvakseltaan nähdä pieniä punkkeja kuljeskelemassa, mutta ne eivät kiinnittyneet lainkaan.
Alueellamme on ollut jo vuosia hyvin voimakas punkkikanta.
Vaikuttava aine deltametriini sopii myös pennuille ja tiineille nartuille. Vaatii n. viikon saavuttaakseen täyden tehonsa.
Enää ei tule kevättä ilman pantaa! Hintaa n. 20e/panta ja luvataan tehoajaksi 5-6kk. Kannattaa laittaa heti ilmojen lämmettyä.
En havainnut mitään negatiivista vaikutusta koiran työskentelyyn. Muutaman tutun yrttipantakokeilut sen sijaan hyvinkin epäonnistuneita, joten niitä en ole kokeillut.
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Annie: Tarkoitit varmaan tätä http://www.scalibor.fi/

Haiseeko tuo panta? tahraako? voiko sitä pitää yhdessä tavallisen puolikuristavan pannan kanssa? meillä on nartulla puolikuristava panta koko ajan kaulassa, en ota sitä pois kun on tarhassa jne.

blogimerkintä 29.4.2007

Minähän en ole koirahistoriani aikana tavannut koskaan punkkia koirasta. Enkä varsinkaan tähän aikaa vuodesta. Pari päivää sitten huomasin iiron leuan alla sellaisen kyyneleen muotoisen ihonvärisen "syylän", tai ainakin ajattelin sen olevan sellainen. Niitä mitä tulee vanhoille koirille. Iirollahan on pallien ja peräaukon välissä sellainen pieni ihonvärinen näppylä, jota kyllä luulin ensin punkiksi, mutta sitä se ei ollut. Eilen sitten huomasin tämän "syylän" hieman irronneen...eli se oli enää vain "päästään" kiinni ihossa. Minä sitä siinä sitten kattelin ja hipelöin ja sehän lähti irti. Tarkempi tutkimus osoitti, että tällä syylällä oli jalkoja...HYI hel****i...sehän oli punkki. No nyt iiron ihossa kyllä vielä näkyy jotain tummaa, eli siitä punkista jäi osa vielä siihen kiinni, mitä pitäisi tehdä? Punkkihan pitäisi irroittaa punkkipihdeillä kokonaisuudessaan, mutta minkäs teet kun osa siitä on jo irti? Tässä vielä siitä ällötyksestä kuva.

Kuva

Tässä punkki näyttää tummalta, koska olen sille jo tehnyt sisätutkimusta ;)
Koirassa se oli vaalea ja hyvin kiinteä.

Ja epäilen että tuo punkki tuli viime keväänä sieltä pururadalta missä kävimme koirien kanssa lenkillä.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Anneli
Viestit: 76
Liittynyt: Pe 02.02.2007 15:31
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anneli »

Ei tahraa, ei haise ja on hyvä! :D
Meillä oli viime kesänä ja aivan varmasti ostan myös tänä vuonna! Mielestäni voi olla toisen pannan kanssa yhtäaikaa kaulassa. Vedessä ei pidäisi pitää kun on pieneliöille vaaraksi, mutta ei koiralle ole vaaraksi jos kastuu! Näin mulle selittti myyjätäti, tai ainakin näin ymmärsin! :oops:
Suosittelen!
annie
Viestit: 299
Liittynyt: To 22.09.2005 18:57
Paikkakunta: Ristiina

Viesti Kirjoittaja annie »

En ota pantaa pois muuulloin kun koiria uittaessa ja pesun ajaksi. Muuten ollut kaulassa koko ajan. Ei haittaa muut pannat eikä tutka. Kannattaa välillä tarkistaa sen tiukkuus kun näyttäisi vähän viruvan käytössä. Pakkauksessa selkokieliohjeet oikean tiukkuuden saavuttamiseksi. Kannattaa aina kuitenkin tarkkailla pannan alustaa ettei pääse tulemaan hiertymiä (liian tiukalla).
Kävin jo ostamassa uudet täksi kesäksi, joten saa tulla lämmin ja aurinkoinen kevät punkkeineen.

Erja: Juuri tuota tuotetta tarkoitan. Olkaan tyytyväisiä kun punkkikokemukset ovat noin vähäiset. Täällä voi yhden jahtipäivän aikana löytää koirasta parikymmentäkin samanlaista. Niitä on vielä vaikea havaita ennen kiinnittymistä ja sitä seuraavaa "pullistumista".
Punkkipihdit tai "kynälasso" ovat hyviä konsteja punkin poistamiseen. Vanhan kansan tapa irroittaa otus rasvalla tukehduttamalla taas on nykylääketieteen mukaan erittäin kyseenalaista, sillä vaikka punkki irtoaakin helposti rasvaamalla, se ehtii "oksentamaan" haavaumasta bakteereja isäntäeliöön.
stp
Viestit: 95
Liittynyt: To 22.09.2005 13:50
Paikkakunta: Ylivieska
Viesti:

Viesti Kirjoittaja stp »

Onkos ollu punkkeja koirissa?

Nyt täytyy sanoa että en ole koiristani vielä ennen eilistä löytänyt metsäreissujen jäljiltä punkkeja, mutta eilen sekin päivä koitti.
Tai itse asiassa Vaimohan sen sieltä bongasi kun vanhuksen lihaksia hieroili raskaan metsäpäivän jälkeen.

Täytyy kyllä myöntää että sillä tavalla on tullut laiskasti koiran karvoja pöllyytettyä että onhan niissä niitä varmaan ollut. Ilmeisesti kun ulkokoiria pääsääntöisesti niin ovat niihin tottuneet.
Olen ajatellut punkkien olevan enemmän rannikon ongelma mutta luulo ei näköjään ole tiedon väärti.

Siispä Exspotin ostoon.
Vastaa Viestiin