Pentu 8vko

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
bg
Viestit: 6
Liittynyt: Pe 13.07.2007 11:42

Pentu 8vko

Viesti Kirjoittaja bg »

Miten paljon ulkoilua kohta 8 viikkoiselle pennulle? Olemme käyneet aina syönnin ja unien jälkeen ulkona noin 10-15min vapaana juosten ja nyt hihnassa. Hihnassa kulkeminen sujuu hienosti, mutta ujostaako pentua kun ei oikein uskalla juosta nurmikolla vaan pyörii jaloissa ja välillä inisee syliin hyppien jalkoja vasten? :)

Samoin leluilla leikkiminen/purulelujen jyrsiminen ei innosta kun pari minuuttia ja jos istuu lattialla pyrkii heti syliin nukkumaan vaikka juuri on herännyt...

Entä muihin koiriin tutustuminen tämän ikäisenä? Kyseessä keskusta alue ja suosittu lähiö jossa liikkuu paljon koiria lenkillä. Eli ovesta astuessa ulos on jo melkein lenkkipolulla. Väkisinkin törmää toisiin koiriin...

Olisi mukava kuulla samankohtasia kokemuksia pienokaisten touhuista. :wink:
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Tuon ikästä pentua ei saa lenkittää, vaikka se hihnassa kulkisikin. Se saa liikuntansa leikinvarjolla.

Koirapuistoihin yms toisten koirien kanssa vasta sitten kun tehosterokote on otettu. Ei koskaan tiedä onko vastaantulevat koirat rokotettuja vai ei.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
paivi
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 05.09.2006 9:35

Viesti Kirjoittaja paivi »

Hei,
koirasi on varmaan juuri tullut uuteen kotiin. Sille on suuri muutos vaihtaa kotia ja se kaipaa nyt kovasti turvaa ympärilleen. Tämän vuoksi se hakeutuu lähelle ja läheisyyttä sille nyt pitääkin antaa. Kun koirasi turvallisuudentunne palaa, se alkaa kyllä innostua ympäristöstään ja uusistakin paikoista kovasti. Parin viikon sisällä se voi olla jo hyvinkin vilkas pentu.

Pentua ei pidä lenkityttää, vaan sen tulee antaa liikkua mahdollisimman vapaasti. Lohdutan, että lenkille ehdit vielä väsyksiin saakka, kun koirasi kasvaa vilkkaaksi nuorukaiseksi!

Hyvä juttu olisi, jos pennullasi olisi tuttu aikuinen koira, jonka seurassa se voisi olla säännöllisesti. Pennut oppivat valtavasti aikuisilta koirilta, jos ne saavat oleilla niiden seurassa.

Vieraiden koirien seuraa on vältettävä ainakin rokotusten saamiseen asti. Vaihtuvien vastaantulijoiden sijasta ylipäätänsä pyrkisin hankkimaan koiralle vakikavereita, koska koiralle voi olla stressaavaa vieraisiin koiriin tutustuminen alati ja huonoja kokemuksia vastaantulijoista tulee helposti, sillä koirat eivät aina hihnassa kulkiessaan pääse tutustumaan omaan vauhtiinsa ja tästä seuraaa kaikenlaisia yhteenottoja.

Onnea pennun kasvatukseen!
hiltu
Viestit: 14
Liittynyt: Ma 28.11.2005 22:17
Paikkakunta: Kuopio

sylikoira?

Viesti Kirjoittaja hiltu »

Samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat. Lisäksi olen tullut siihen tulokseen, että beagle jos mikä rakastaa sylissä ja lähellä oloa. Mielestäni ei ole mikään ihme, että beaglenpentu kipuaa syliin! Vaikka olisivat kuinka hyviä metsästyskoiria, niin olen kuullut, että syliin tahtoo kiivetä beagle kuin beagle vielä aikuisenakin, jos saa luvan. Riippuu siitä, miten koira on opetettu ja kasvatettu olemaan ihmisten kanssa.

Luin amerikkalaislta beaglesivuilta, että lauma- ja ajuekoirana beagle erityisesti kaipaa fyysistä läheisyyttä toisten koirien tai niiden puuttuessa ihmisten kanssa. Jotkut toiset koirarodut ovat huomattavasti itsenäisempiä tässä suhteessa. Itselläni on ollut suomenpystykorva ja yksi sekarotuinen ja kolme beaglea ja ainakin meidän beaglet suorastaan rakastavat sylissä ja lähellä olemista. Lienevätkö sitten lellittyjä, mene ja tiedä, hellittyjä ainakin - mutta mikäs sen mukavampaa olisi kuin lämmin ja ystävällinen koira sylissä?
Anonymous

Viesti Kirjoittaja Anonymous »

mitä mieltä ootte?oisko beagle kerrostalossa huono juttu???paljon muuten beaglen pentu maksaa keskimäärin???toksia jo etu käteen!
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Me aloitimme beagleharrastuksen kerrostalossa, meillä oli siellä 2 koiraa. Ei se yhtään sen hullumpi paikka ole pitää koiraa. Samalla tavalla niitä pitää lenkkeilyttää kuin tarhakoiriakin. Ainoastaan ulos pitää mennä muulloinkin kuin vain lenkille, eli tarpeille. Meillä ei nuorimmaisestakaan tullut piukuttajaa ja räksyttäjää paljolti tuon aikuisen uroseksen takia joka ei välittänyt rappukäytävässä kulkijoista. Mutta jos niitä ongelmia syntyy niin niihin on puututtava heti, kerrostalossa kun asuu todennäköisesti muitakin ;)

Beaglen pennut hinnat pyörivät siinä 500e paikkeilla. Jotkut myy edullisemmin ja joillakin vähän kalliimmat. Riippuu kuitenkin mitä tuloksia vanhemmilla on. Ekat omat kasvattini vain näyttelytulos-vanhemmista ja tunnistemerkittyinä (mikrosiru) 600e.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Vastaa Viestiin