Apua! Pentuni syö kakkaa!

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
Lugano
Viestit: 6
Liittynyt: Ti 06.02.2007 14:23
Paikkakunta: E-pohjanmaa

Apua! Pentuni syö kakkaa!

Viesti Kirjoittaja Lugano »

Pentuni on nyt 5kk vanha. Se on syönyt omaa kakkaansa pienestä pitäen, mutta sen on saanut siltä käskyn avulla jäämään aika hyvin nyt pois. Nyt sitten kun lumet on alkanut sulamaan ja kaikki ihanat toisten koirien kakkakasat paljastuvat koko komeudessaan, niin hän on päättänyt alkaa syödä niitä!!! Vaikka hän lenkkeilee kytkettynä, niin on niin nopea, että ehtii nappailemaan kakkoja kitaansa. Lisäksi asumme sellaisella paikkakunnalla missä niitä koiria ja sontakasoja rittää!!! Ei oikeasti meinaa sellaista paikkaa löytyä, mikä olis miinavapaata aluetta. (miten ihmiset ei korjaa jätöksiä pois!!??) Onko joku puutos?
KeijoN
Viestit: 770
Liittynyt: Ti 04.10.2005 11:57
Paikkakunta: Laukaa

Viesti Kirjoittaja KeijoN »

Minulla on öllut kaikkiaan kuusi Beaglea, joista puolelle niille on jätökset kelvannut.
Tälläkin hetkellä toiselle koiralleni sonnat kelpaa, ja toiselle ei.
Siihen "teuriaan" minä aika pitkälle uskon, että ne tarvitsevat sitä suolistobakteeri kannan takia, niinkuin nisäkkäät yleensä.
Jänis syö omia papanoitaan, ja pussieläimen poikaset jopa kuolevat, (esim. kenguru) jos ne ei saa heti synnyttyään syödäkseen emänsä jätöstä.
Minäkin luin monenlaista kirjallisuutta ja sain neuvoja miten se saahaan loppumaan, mutta en sitten tiedä enkö niitä kunnolla ole noudattanut, kun niiden syönti vaan jatkuu.
Ananaksen syöttäminenhän pitäisi olla kova sana tänä päivänä, ei muuta kuin kokeilemaan.
Lugano
Viestit: 6
Liittynyt: Ti 06.02.2007 14:23
Paikkakunta: E-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Lugano »

Kokeilinkin ananaksen syöttöä silloin, kun koira söi omia kakkojaan, ei mitään vaikutusta. Nyt siis ongelmana, että syö toisten koiran kakkoja!
VvM
Viestit: 546
Liittynyt: La 15.10.2005 5:00
Paikkakunta: Ruotsalo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja VvM »

Hyvä ja varsin kattava kirjoitus tuosta aiheesta löytyy täältä.

http://www.suomenbassetkerho.com/artikk ... syonti.htm
hiltu
Viestit: 14
Liittynyt: Ma 28.11.2005 22:17
Paikkakunta: Kuopio

entäs paperinenäliinojen syönti?

Viesti Kirjoittaja hiltu »

Nolo ja tyhmä juttu, mutta kysynpähän...Onko kenenkään muun beaglella sellaista tapaa, että koira hamuaa lenkkeilijöiden heittelemät käytetyt paperinenäliinat ojista ja tien varsilta suuhunsa? Järkyttävää, mutta meidän koiria ne kiinnostavat ja hyvänenäisiä kun ovat, niin jopa puolen metrin hangesta sellaisen kaivavat salamana suuhunsa :roll: . Aika vahtiminen lenkillä... Siitä voi nimittäin seurata suolitukos ja kaikkea muuta ikävää. Enkä käsitä sitäkään, miksi ihmiset ylipäätään heittelevät paperinsa pitkin teitä... :( Kyllä on meidänkin koirille annettu säännöllisesti ruokaa - ja vielä hyvää ja monipuolista, mutta silti vain tahtovat "herkutella", yäk. Lieneekö jonkinmoinen kuonopanta ainoa keino? Tuntuisi kyllä ikävältä sekin. Onkohan kyse jonkin aineen puutteesta vai ikävä tapako vain?
Anneli
Viestit: 76
Liittynyt: Pe 02.02.2007 15:31
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Nenäliinat ja hertanen hevonpaskaa!!!

Viesti Kirjoittaja Anneli »

Kyllä meilläkin nenäliinat kerättää pitkin teiden varsia, varsinkin pentukoira. Mutta meillä myös vaidetaan nenäliina vaihtareihin!!! Mulla on aina mukana lenkillä jotain hyvää taskussa ja koirat on oppinut , että mammalta saa hyvää kun luovuttaa luvatta ottamansa "tavaran".

Kaikessa muussa tämä vielä jotenkin toimii, mutta ei HEVOSENpaskassa! Siinnä ei kyllä auta vaikka nakit sieraimissa ja lihapullat silminä emäntä hyppii!
Meillä on täällä parin kilometrin päässä ratsastustalli ja ne sitten ratsastelee kaikki tie ja polut. Liekkö muuten luvallista ratsastaa yleisellä tiellä/pientareella, yksityisellä tiellä ja retkeilyreitillä. Tietääkö kukaan?

Siis ei minua se ratsastus ahdista, vaan se että sitä *** on joka paikassa. Eikä niitä näytä itseään yhtään etes haittaavan, kun hevonen *** tielle. Pysähdytään, annetaan tehdä tarpeensa rauhassa ja matka jatkuu.
Minä en anna koirieni tehdä tarpeitaa muuta kuin metsään ja jos sattuu, että muualle tekevät korjaan jätökset pois (ja me asutaan maalla).

Tuohon hevosenpaska kiinostukseen ei kellään liene tiedossa keinoja???
Anneli
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Mieheni edellinen koira (seropi) lopetti hevonkakan syönnin siihen kun kerran sai selkäänsä kesken *** syönnin, mutta tätä en siis suosittele ;)

Mä katoin parhaammaksi ottaa sellaisen konstin, että vein kaverin tallille kakkatunkiolle koirat ja sanoin, että nyt syökää. Söiväthän ne, mutta uskokaa tai älkää niin tulee se beaglelläkin hevonkakansyönnissä toppi. Mua ei itteeni iletä se että koirat syö hevosenkakkaa koska sehän on ihan kasvituotetta, mutta jos sinne suuhun sattuu menemään kissanpaska niin se kaivetaan vaikka väkiste ulos koiran suusta.
Viimeksi muokannut Sinttura & Junttura, To 05.04.2007 9:26. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Juha
Viestit: 354
Liittynyt: Ti 11.10.2005 8:46
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Juha »

Jotenkin tutulta kuulostaa tuo räkäpaperien, hevonsonnan yms. eli KAIKEN mahdollisen irtisaatavan syönti lenkillä... 8)

Väheneeköhän kiinnostus papereihin vanhempana? Ei tuo nyt ihan kaikkea sentään syö vaikka kantaakin kaikkea pitkiä matkoja. Eilenkin herätti ohikulkioissa hyvittuneisuutta kun Cora kuljetti 1,5 m pitkää ja 10 cm paksua oksanpätkää pitkät matkat.
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Meillähän narttu nuorempana (alle 1,5v) kantoi lenkiltä kotiin mm. maitopurkin (tyhjän), susette purkin, grilli kotipakettilaatikon ja näitä räkäpapereita syötiin myös. iän myötä kiinnostus näitä ällötyksiä kohtaan katosi. Niin ja kerran se raahasi kotiin sellaisen toooosi karvaisen (tekokarvaa) nuorison talvikäsineen, se on meillä vieläkin, leikkikaluna.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Sohvi
Viestit: 772
Liittynyt: La 29.10.2005 16:38

Viesti Kirjoittaja Sohvi »

Kakkoja mein koirat saa syödä ihan vapaasti ainakin sillon, kun ite oon remmin toisessa päässä. Mahdollisimman monen elukoitten *** tietysti. Se luo koiralle hyvän bakteerikannan ja vastustuskyvyn. Ja mitä pienemmästä, sen parempi. Opettajamme kertoi, että pitää sairailla koirilla lehmänkakkakuurin, eli koirat saavat vetää kakkaa naamaansa navetassa niin paljon kuin ikinä viittivät.
Tietty haju voi olla kuvottava jonkin aikaa, joten koiralle voi antaa jonkun hyvältä haisevan herkun tai vaikka porkkanaa tms, joka puhdistaa hampaat.

Paperinenäliinat ja kaiken maailman pakkaukset, mitä teitten varsilta löytyy, on mielenkiintosia ja niitä kanniskellaan, revitään ja syödäänkin. Meillä on opetettu "eiota"-käsky ja silloin yökötys vaihdetaan namiin ja matka jatkuu seuraavan paperin luokse.. :roll: Miksei ihmiset viiti laittaa roskia roskikseen?
Vastaa Viestiin