ruoka tökkii

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
joonas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti 05.12.2006 18:12

ruoka tökkii

Viesti Kirjoittaja joonas »

Meidän pentu tulee kohta puolivuotiaaksi. On syönyt tähän mennessä kaiken mukisematta, mutta nyt on alkanut nirsoilemaan ja jättämään sosan ruuasta syömättä. Mistähän moinen voi johtua. Annetaan sille kolme kertaa päivässä ruoka. voisiko johtua siitä, että sama koiranruoka alkaa maistua puulta? Muuten sille kyllä maistuu herkkupalat ja muut. Liikuntaa se on viimeaikoina saanut reilusti.
Sohvi
Viestit: 772
Liittynyt: La 29.10.2005 16:38

Re: ruoka tökkii

Viesti Kirjoittaja Sohvi »

joonas kirjoitti:Meidän pentu tulee kohta puolivuotiaaksi. On syönyt tähän mennessä kaiken mukisematta, mutta nyt on alkanut nirsoilemaan ja jättämään sosan ruuasta syömättä. Mistähän moinen voi johtua. Annetaan sille kolme kertaa päivässä ruoka. voisiko johtua siitä, että sama koiranruoka alkaa maistua puulta? Muuten sille kyllä maistuu herkkupalat ja muut. Liikuntaa se on viimeaikoina saanut reilusti.
Mitä koirasi syö?

Pienennä annoksia.
Anna kuppi koirallesi (niin, että se selvästi huomaa sen). Jos ei syö vartissa, ota kuppi pois ja tarjoa seuraavalla ruokintakerralla. Näin koira oppii olemaan nirsoilematta ja syö heti kun saa kupin.
joonas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti 05.12.2006 18:12

friskies

Viesti Kirjoittaja joonas »

Ollaan annettu friskies pentunappuloita. Silloin tällöin jotain lihaa vähän joukkoon
Sohvi
Viestit: 772
Liittynyt: La 29.10.2005 16:38

Re: friskies

Viesti Kirjoittaja Sohvi »

joonas kirjoitti:Ollaan annettu friskies pentunappuloita. Silloin tällöin jotain lihaa vähän joukkoon
Kannattaa ehdottomasti laittaa vähän "makua" joukkoon vaihteluksi, esim. riisiä, soseutettuja kasviksia, eri elukoitten lihoja tms. Samalla pentusi tottuu syömään muutakin kuin nappulaa.
jumavi
Viestit: 71
Liittynyt: Ti 06.03.2007 0:06
Paikkakunta: Satakunta

Ruoka

Viesti Kirjoittaja jumavi »

Siirry 2 ateriaan päivässä.
Sinttura & Junttura
Viestit: 770
Liittynyt: To 22.09.2005 8:45
Paikkakunta: Haapajärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sinttura & Junttura »

Nirsolta koiralta kuppi pois jos ei kelpaa...suraava ruokinta sitten kun sen aika on. Ei ne tapata itteensä nälkään. Laita kuppiin kerralla vain vähän ruokaa jolloin se syö sen kaikki. Missään nimessä ei pidä pitää ruokakuppia koko ajan koiralla ja ruokaa tarjolla.

Itselläni ei ole ollut nirsoa koiraa, mutta jos sellainen tulis niin mitään ala carte ruokia en sille rupeis väsäämään. jos ei kelpaa niin kokeillaan samaa ruokaa sitten seuraavalla ruokinta kerralla. Vettä tietysti koko ajan tarjolla.
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Eppu06
Viestit: 60
Liittynyt: Pe 26.05.2006 13:32

Viesti Kirjoittaja Eppu06 »

meillä menee kaikki ruoka....uunissa tehtyä riisiä+jauhelihaa+kasviksia...välillä pelkkiä papanoita,papanoita+raejuustoa...hirvenliha retaleita ruskistettuna..kaikki menee mutisematta jos ei nälkä ni syö tunnin päästä.....olemme töissä nii ku tulee ni kuppi on tyhjä
KeijoN
Viestit: 770
Liittynyt: Ti 04.10.2005 11:57
Paikkakunta: Laukaa

Viesti Kirjoittaja KeijoN »

Yhen hyvän konstin voin minäkin antaa, jos on nirso koira syömään.
Jättää päivän tai pari väliin, että ei anna murustakaan, niin varmasti jo kolmantena päivänä syö paremmin, jos koira on terve.
Siinä saa suolistokin levätä, ja joka muutenkin on varsinkin koiralle ihan terveellistä. Ei muuta kuin juomista vaan.
Itselläni on se paha vika, että näin "luppoaikana" mulla on koirat aina liian lihavassa kunnossa, enkä varmastikkaan enää opikkaan niitä oikeaoppisesti syöttämään, sen verran jo ehtoopuolella ollaan.
mutteri
Viestit: 199
Liittynyt: Ma 15.01.2007 10:12
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja mutteri »

Onko muuten minkä suuruusluokan vaihteluja koiran elopainossa elokuun lopun ja maaliskuun alun välillä?Nyt eka kausi täysikokoisena ja elokuussa 16 kg ja nyt 15 kg.Ei ollu ainakaan vielä viime kesänä pahasti lihomaan.Jonkun verran tuli liikuttua kesällä koiran kanssa,huomattavasti pienemmät annokset eikä herkkupaloja eikä mitään makeaa.
joonas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti 05.12.2006 18:12

syönti

Viesti Kirjoittaja joonas »

No nyt vähän helpottaa. Oon ottanu kupin pois lattialta, jos ättää kippoon. Lisäksi oon lisänny nappuloiden joukkoon muutakin. Ostin maksalaatikkoa ja kun ei sitten itellä tullutkaan maksispäivää, niin sekoittelin pikkuhiljaa koiran nappuloitten sekaa. Tuntu maistuvan. Naudan mahaa kokeilin, mutta se ei osoittautunut herkuksi.
Kuinkahan pitkiä lemkkejä tollasen puolivuotiaan kanssa muuten uskaltaa tehdä. Onko vaara, että ylirasittuu. Ei ole ainakaan vielä tuntunut ulkoillessa kovin väsyneeltä, mutta kotona sit nukkuu helposti melkein koko illan yöstä puhumattakaan.
hiltu
Viestit: 14
Liittynyt: Ma 28.11.2005 22:17
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja hiltu »

Pikku vinkki tuosta maksalaatikosta... Se on suurta herkkua ja meilläkin sitä annetaan välillä muun ruuan seassa, mutta liian usein ei kannata antaa, sillä siinä on aika paljon sokeria ja se saattaa reikiinnyttää koiran hampaita. Meidän mummelilta (kohta 14 v.) on poistettu yksi hammas jo vuosia sitten ja lääkäri arveli, että maksalaatikossa on suuri syy reikiintymiseen. Toiset koirat eivät olekaan sitten herkutelleet niin usein ja hampaat ovat pysyneet paremmassa kunnossa. Kaikkea ei tule ajatelleeksi :?
Vastaa Viestiin