Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

Rokotusasiaa tuleville maaotteluedustajille

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
timkil  Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 299
Paikkakunta: Lieto

LähetäLähetetty: Ma 18.12.2006 13:05    Viestin aihe: Rokotusasiaa tuleville maaotteluedustajille Vastaa lainaamalla viestiä

Sain Ruotsin beagleklubin puheenjohtajalta Catharina Linde-Forsbergilta viestin (oli jaettu muuallekin, Ruotsiin ja Norjaan) koskien rokotuksia. Käännän sen tähän:

__________________

Hei kaikille

Kuten useimmat tietänevät, kahdella maaotteluun Suomeen valitulla koiralla ei rabiesrokotus tehonnutkaan (vasta-ainetestin perusteella). Eläinlääkärinä ihmettelen asiaa, varsinkin kun kaikki koirat oli rokotettu kahteen kertaan ja siksi tällaisen pitäisi olla erittäin harvinaista.

Olemme saaneet lisäksi tiedon, että yksi Eurooppapokaaliin valituista ajokoiristamme ei myöskään läpäissyt vasta-ainetestiä.

Kaikissa tapauksissa oli koirat rokotettu Nobivacin uudella rokotteella, jonka pitäisi antaa kolmevuotinen suoja. "Vanha" Rabisin-rokote täytyy antaa vuosittain. Tämä tieto tekee asian vielä merkittävämmäksi.

Sain tänään pöytäkirjan Jordbruksverketin kokouksesta, jossa käsiteltiin mm. rabiesrokotteita. Tiedot olivat hyvin mielenkiintoisia:

Niistä koirista, jotka oli rokotettu kerran Rabisin-rokotteella, selvisi vasta-ainetestissä 92%, kahteen kertaan rokotetuista selvisi 97.8%.

Nobivac-rokotteella vastaavat luvut olivat 87.3% ja 91-93%.

Eräs kokouksen osanottajista olikin kysynyt, että onko oikein, että Nobivacin katsotaan antavan kolmen vuoden suojan ja Rabisinin vain yhden vuoden suojan, vaikka tulokset olivat noin selvästi huonommat yhden rokotuskerran vasta-ainetesteissä.

Nähtäväksi jää, mihin keskustelu johtaa, mutta tämänhetkinen neuvo on, että kannattaa valita Rabisin, ainakin ensimmäisellä kerralla kunnes vasta-ainetestillä on varmistettu toimivuus. Lisärokotukset voidaan sitten suorittaa myös Nobivacilla sillä uusia vasta-ainetestejä ei sitten enää vaadita. Todennäköisesti koirat ovat kuitenkin riittävästi suojattuja mahdollisia tartuntoja vastaan ja uusintarokotuksia tarvitaan vain kolmen vuoden välein.

Ei kuitenkaan kannata yrittää vaatia korvauksia epäonnistuneista rokotuksista, sillä rokotteet vain ovat yksinkertaisesti huonoja. Toivottavasti tämä tieto leviää rokotuksia tekeville kollegoille. Samoin kuin koiranomistajille.

Parhain terveisin

Catharina

________________________

Tässä siis kirje vapaasti suomennettuna. En kirjoita tätä beagle-lehteen, sillä tilanne elää niin, että lehden ilmestyessä se voi olla jo muuttunut.

Tanu-Paten, Erikin ja Saikan omistajat voisivat kyllä kuitata tänne huomanneensa tämän tekstin. Heitähän tämä eritoten koskee, ensi vuoden maaotteluedustajia.

Timo K.
_________________
Timo Kilpeläinen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group