Ammuntaan totuttelu

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
Juha
Viestit: 354
Liittynyt: Ti 11.10.2005 8:46
Paikkakunta: Järvenpää

Ammuntaan totuttelu

Viesti Kirjoittaja Juha »

Tervehdys,

Minkä ikäisenä olette vieneet pentua ensimmäisen kerran totuttelemaan paukutteluun?

Terveisin,

Cora ja Juha
salo79
Viestit: 65
Liittynyt: To 08.12.2005 20:04
Paikkakunta: Hämettä

Viesti Kirjoittaja salo79 »

Itse olen vienyt siinä 5-6kk ikäisenä :shock:
onkohan sillä sarvet päässä???..
Pakkasaamu
Viestit: 205
Liittynyt: To 22.09.2005 9:01
Paikkakunta: Raahe
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pakkasaamu »

Mitä aiemmin, sen parempi.
Oma pentuni kävi ampumaradan laidalla kuulostelemassa paukuttelua 3kk ikäisenä, ensin kauempaa ja vähitellen oltiin ihan vieressä. Koira ei ollut moksiskaan, lähinnä kiinnostivat vain ihmiset.

Noutajanpentu saapui meille uudenvuoden aattona jolloin pääsi heti totutteleen rakettien räiskintään. Yksikään koiristamme ei ole ollut paukkuarka ja olemme olleet kaupungin keskustassakin uuden vuoden aattona katsomassa raketteja.
Henkka mies man
Viestit: 401
Liittynyt: Ti 27.09.2005 7:18
Paikkakunta: Laukaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Henkka mies man »

Siinä 3-6kk.
-Jos ei metsästykseen jalostetulla koiralla metsästä, niin mitä sillä sitten pitäisi tehdä?-
Juha
Viestit: 354
Liittynyt: Ti 11.10.2005 8:46
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Juha »

Ok. Kiitokset avuista.

Eipä tuo pikkulikka näytä olevan kauhean moksiskaan kovemmista äänistä ja lähdetään kuullosteleemaan pauketta sitten tuossa muutaman kuukauden kuluttua.
reporanka
Viestit: 3
Liittynyt: Pe 08.09.2006 21:52

ammuntaan totuttelu

Viesti Kirjoittaja reporanka »

Meillä on ollut kaksi pentuetta. Pennut ovat tottuneet vasaran paukkeeseen ja rakennustöissä käytettyjen koneiden ääniin jo aivan pieninä. Ilmakivääri- tai pistooliamunta on hyvää treeniä, pentu voi olla aivan lähellä.
Ampuradalla pidän pentua ensin autossa vähän kauempana, sitten avaan auton ikkunat ja vähitellen ajan auton lähemmäs ampumapaikkaa. Omat koirani ovat kuunnelleet sujuvasti sekä haulikon että hirvikiväärin laukauksia 20 metrin päästä jo nelikuisina.
Siellä ampumaradalla istuksin aluksi iautossa pennun kanssa ja pamauksia en merkkaa millään lailla. Näin pentu huomaa, että paukkeessa ei ole mitään pelättävää.
Paukutteluun totuttelua ei varmaankaan voi aloittaa liian aikaisin, kunhan ei aloita liian kovalla paukkeella. En ole milloinkaan tavannut paukkuarkaa beaglea, joten rotu ei taida olla niitä pahimpia tässä suhteessa.
Nita
Viestit: 81
Liittynyt: Ti 11.10.2005 13:07
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Nita »

Meillä taidettiin totutella myös noin 6kk ikäisenä. Käveltiin pikkuhiljaan ampumaradalle päin ja lopuksi kun oltiin radalla niin koira vain istui ja katseli ihmeissään kun kiekot lensi :D Koiruli ei siis pelkää pyssyn pauketta, mutta uutena vuotena pelkäsi kyllä raketteja. Olisiko se kamala valo ja sähinä?
Sohvi
Viestit: 772
Liittynyt: La 29.10.2005 16:38

Viesti Kirjoittaja Sohvi »

Nita kirjoitti:Meillä taidettiin totutella myös noin 6kk ikäisenä. Käveltiin pikkuhiljaan ampumaradalle päin ja lopuksi kun oltiin radalla niin koira vain istui ja katseli ihmeissään kun kiekot lensi :D Koiruli ei siis pelkää pyssyn pauketta, mutta uutena vuotena pelkäsi kyllä raketteja. Olisiko se kamala valo ja sähinä?
Meillä myös pelätään ukkosta ja uudenvuoden raketteja, mutta laukauksiin ei reagoida. :?:
Juha
Viestit: 354
Liittynyt: Ti 11.10.2005 8:46
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja Juha »

Kiitokset kommenteista. 4 kk käytiin kuuntelemassa eikä mitään ongelmia. Maanantaina saatiin viimeiset rokotukset kuntoon ja parin viikon päästä ruvetaan tosissaan yrittämään ensimmäistä jäniskosketusta. Tähän asti vaan tutustuttu metsään ja maastoihin.

Cora ja Juha
Jussi Heinonen
Viestit: 6
Liittynyt: To 23.11.2006 11:31
Paikkakunta: Perniö

Viesti Kirjoittaja Jussi Heinonen »

Heh meidän pentua on vielä vähän hankalaa totutella paukutteluun kun se pelkää jo pelkkää haulikkoakin ihan hullun tavalla :shock: Järkytys oli melkoinen kun pentu lähti kuin hauki rannasta kun otin haulikon kaapista. Olen koittanut sitä totuttaa siihen pikkuhiljaa pitämällä haulikkoa enemän esillä, ja kai se siihen alkaa tottua, ainakaan ei mee enää ihan niin nopeasti sohvan alle
hanna-r
Viestit: 103
Liittynyt: La 18.02.2006 21:03
Viesti:

Viesti Kirjoittaja hanna-r »

Paukkeeseen ja ammuuntaan on molemmat koirat alle 6kk tottuneet. Vanhempi rupesi kuitenkin pelkäämään ja stressaamaan ukkonensta ja uudenvuoden raketeista n.6 vuotiaana. Tällä hetkellä ikää on siis 12v. Ongelmahan se on, mutta toimeen olemme sen kanssa tulleet. Yleensä hieron korvista ja pidän huolen ettei pääse ulos karkaamaan ukkosen tai uudenvuoden aikaan. Meillä onkin uudenvuoden raketiti jätetty ampumatta jo pitkään :D ja minä olen koiran kanssa viettänyt uutta vuotta kaksistaan kun muut ovat "juhlimassa". No, ne on näitä valintoja. Ammunta ei kuitenkaan esim. jänismetällä ole koiraa säikäyttänyt eli varsinaisesti paukka-arka koira ei ole. Tosin luulen, että jos pauke olisi yhtämittaista pitkäkertoista esim. 20min. Voisi se siitä stressata. Viime kesinä Rita onkin ollut paras sääennustajamme...läähätys, hilseily ja ihmisen luo hakeutuminen alkaa 1-2 tuntia ennen ukkosta tai myrskyä. Toivoa vaan voi, ettei tuo ukkosen ja ilotulitteiden pelkääminen tartu Titiin. Tyttö kun ei välitä mitään. Varmaan menisi lähemäksi ihmettelemään, jos vain pääsisi sen verran herneaivo on :lol:
Vastaa Viestiin