Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko   SUOMEN BEAGLEJÄRJESTÖ
 ALKUUN  BEAGLE-INFO  HAKEMISTO  JÄRJESTÖ  JALOSTUS  TIETOKANTA  TULOKSIA  FOORUMI  VIESTIT
OhjeOhje  HakuHaku  Omat tiedotOmat tiedot  Yksityiset viestitYksityiset viestit  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään

Tiedustelu

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jutta  Liittynyt: 23 Mar 2006
Viestejä: 4
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: To 23.11.2006 21:14    Viestin aihe: Tiedustelu Vastaa lainaamalla viestiä

Hei
Olisin kysynyt että saanko tuppautua teidän seuraan tänne palstalle vaikka minulla ei beaglea olekaan ?

Minulle tuli viime tammikuussa Espanjasta adoptoitu andalusian podenco-mix, jolla on hyvin voimakas metsästysvietti ja siksi tarvitsisin nyt monenlaista tietoa tähän viettiin liittyen. Ajattelin että täältä voisi löytyä neuvoja kun nuo podencot samoin kuin ajokoirat ajavat sekä näkö että hajuaistin varassa toisin kuin vinttikoirat. Ensimmäiseksi liityimme vinttikoiraseuraan kun ajattelin että ratajuoksussa Tami saisi purkaa tuota metsästysviettiä, mutta ei se siitä sitten ollutkaan lopulta niin kovin kiinnostunut. Olen myös käynyt Ibizan podencon keskustelupalstalla mutta siellä ihmiset eivät ole pääsääntöisesti kovin kiinnostuneita koiran metsästysvietin hyödyntämisestä (seurakoiria kun lähinnä ovat).

Tällä hetkellä suurin ongelma Tamin kanssa on sen karkailut. Se on karannut valjaista kaksi kertaa (pujottanut pään valjaiden läpi) ja koirapuistosta nyt kolme kertaa aidan alta. Sen jälkeen kun Tami karkailunsa jälkeen pääsi ajamaan jänistä se ei ole tehnyt koirapuistossa muuta kuin kiertää aitoja odottaen hetkeä että en sitä huomaa ja se saisi taas kaivaa pakoreitin. Tällä hetkellä en uskalla pitää sitä vapaana koirapuistossa.

Olen päästänyt Tamin muutamia kertoja juoksemaan metsässä vapaana (alueella missä tiet ovat n. 3 km etäisyydellä). Ekoilla kerroilla Tami tuli ajosta n. 5 - 10 min. päästä aina takaisin, mutta viime kerralla oli jo melkein puoli tuntia ajossa. Hakua Tami tekee niin että kulkee koko ajan näköetäisyydellä (eli siis käy vähän väliä katsomassa missä minä menen).

Minulla on hyvin ristiriitaisia ajatuksia tuosta vapaana pitämisestä. Toisaalta haluaisin että Tami pääsee toteuttamaan voimakasta ajoviettiään, mutta toisaalta en haluaisi vahvistaa tuota viettiä mitenkään. Kertokaa mitä teidän mielestä kannattaisi tehdä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sinttura & Junttura  Liittynyt: 22 Syy 2005
Viestejä: 772
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: To 23.11.2006 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ko Rodusta ei ole kokemusta,Mutta on paljon rotuja joita ei voi pitää irti juuri tuon suuren riistävietin takia. Haluan kuitenkin muistuttaa, että koiraa ei saa pitää irti (varsinkin ku se lähtee jäniksen perään) muulloin kuin metsästysaikana eli 20.8 - 28.2 välisenä aikana.

Ajaako se jänistä ihan äänen kanssa, vai katoaako muuten vain näköpiiristä. Ei siis liity mitenkään ongelmaasi, mutta kiinnostaa tietää miten tämä "ajo" tapahtuu.
_________________
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
jutta  Liittynyt: 23 Mar 2006
Viestejä: 4
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: To 23.11.2006 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu metsästykauden aikana olen tehnyt nuo irtipäästöt. Äänen kanssa ajaa jänistä. Viimeksi kun oli noin puoli tuntia poissa piti ajoääntä noin 10 min ja sitten oli muutamia katkoja ja lopun aikaa ilmeisesti sit haki (tai oli niin kaukana) että ääntä ei kuulunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Henkka mies man  Liittynyt: 27 Syy 2005
Viestejä: 402
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 8:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jutta kirjoitti:
Juu metsästykauden aikana olen tehnyt nuo irtipäästöt.


Muistuttaisin vielä, että ajattaminen on metsästystä ja tarvitset alueelle metsästysoikeuden tai erikseen kysytyn luvan koiran kouluttamista varten. Ajattaminen ei ole jokamiehen oikeus. Maa-alueita hallitsee metsästysseurat, vaikka maanomistajalta luvan saisikin niin ei riitä. Saatikaan ajattaminen jossain puistossa tms. Ajattamalla luvattomalla alueella rikot metsästyslakia.
_________________
-Jos ei metsästykseen jalostetulla koiralla metsästä, niin mitä sillä sitten pitäisi tehdä?-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
jutta  Liittynyt: 23 Mar 2006
Viestejä: 4
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 13:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista. Hmm. Tarkoittaako tuo ajattaminen sellaistakin ajattamista että koira ei tapa saalistaan vaan juoksee jäniksen perässä ? Tami kun ei ole koskaan tuonut mitään paistia mukanaan vaikka jo useamman kerran on karkuretkilläkin ollut. Että vähän turha nyt mielestäni metsästäjien on olla huolissaan että me heidän jänikset tultais viemään kun ei meillä ole asettakaan Smile Mutta täytyypä tutustua tuohon metsästyslakiin paremmin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sinttura & Junttura  Liittynyt: 22 Syy 2005
Viestejä: 772
Paikkakunta: Haapajärvi

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 13:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuo ajattaminen nimen omaan tarkoittaa sitä, että koira ajaa riistaa ja esim. omistaja ei ammu ajettavaa eli tässä tapauksessa sitä jänistä.

Monet ajavien koirien omistajista eivät kulje ase mukana metsässä vaan "reenauttavat" koiriaan, mutta tätä ei siis voi tehdä missä haluaa.

Itse en ole kans näihin lakipykäliin perehtynyt, mutta meillä isäntä ajatuttaa jänistä /ja metsästää omilla maillaan, jotka ovat vuokrattu kylän metsästysseuralle missä hän on jäsenenä, näin ainakin ymmärrän asian.

Esim. Jos pidetään jäniksenajokokeita on kokeita järjestävän seuran hankittava luvat missä maasoissa saa ajattaa jänistä (kokeissa ei ammuta riistaa) eli näissäkään tapauksissa ei mennä sinne minne huvittaa,vaikka riistaa ei ammuta.

Jokamiehenoikeudet lyhyesti

Saat:

liikkua jalan, hiihtäen tai pyöräillen luonnossa muualla kuin pihamaalla sekä muilla kuin sellaisilla pelloilla, niityillä tai istutuksilla, jotka voivat vahingoittua kulkemisesta;
oleskella tilapäisesti alueilla, missä liikkuminenkin on sallittua - voit esimerkiksi telttailla suhteellisen vapaasti, kunhan pidät huolen riittävästä etäisyydestä asumuksiin;
poimia luonnonmarjoja, sieniä ja kukkia;
onkia ja pilkkiä sekä
veneillä, uida ja peseytyä vesistössä sekä kulkea jäällä

Et saa:

aiheuttaa häiriötä tai haittaa toisille;
häiritä tai vahingoittaa lintujen pesiä ja poikasia;
häiritä poroja ja riistaeläimiä;
kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita, ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, varpuja, sammalta tms. toisen maalta;
tehdä avotulta toisen maalle ilman pakottavaa tarvetta;
häiritä kotirauhaa esimerkiksi leiriytymällä liian lähelle asumuksia tai meluamalla;
roskata ympäristöä;
ajaa moottoriajoneuvolla maastossa ilman maanomistajan lupaa ja
kalastaa ja metsästää ilman asianomaisia lupia.

Ymmärrän, että tuo metsästys on myös sitä, että treenaa koiraa sen ollessa vapaana jolloin se ajaa riistaa. Tätähän olet Tamin kanssa tehnyt?
_________________
Tärkeintä ei ole se, mitä tietää, vaan se mikä juolahtaa päähän juuri oikealla hetkellä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
KeijoN  Liittynyt: 04 Lok 2005
Viestejä: 770
Paikkakunta: Laukaa

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 13:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tai sitten jos ajattaa omalla luvalla, mutta siitä jos "kärähtää", täytyy vastata myös seurauksista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Gia  Liittynyt: 02 Lok 2005
Viestejä: 77
Paikkakunta: Kurkimäki

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 14:13    Viestin aihe: Metsästyslaki Vastaa lainaamalla viestiä

Muutama ote metsästyslaista:

Metsästyksen määritelmä
Metsästyksellä tarkoitetaan luonnonvaraisena olevan riistaeläimen pyydystämistä ja tappamista sekä saaliin ottamista metsästäjän haltuun. Metsästystä on myös pyyntitarkoituksessa tapahtuva riistaeläimen houkutteleminen, etsiminen, kiertäminen, väijyminen, hätyyttäminen tai jäljittäminen, koiran tai muun pyyntiin harjoitetun eläimen käyttäminen riistaeläimen etsimiseen, ajamiseen tai jäljittämiseen sekä pyyntivälineen pitäminen pyyntipaikalla viritettynä pyyntikuntoon.

Metsästysoikeus, metsästysvuokra ja metsästyslupa
6 §
Alueen omistajan metsästysoikeus
Oikeus harjoittaa metsästystä ja määrätä siitä kuuluu alueen omistajalle, jollei jäljempänä muuta säädetä.

11 §
Metsästysoikeuden vuokraaminen
Alueen omistaja voi antaa metsästysoikeutensa vuokralle kokonaan tai osittain (metsästysvuokrasopimus). Metsästysoikeuden vastikkeettomaan luovuttamiseen sovelletaan mitä metsästysoikeuden vuokraamisesta on voimassa, jollei jäljempänä toisin säädetä.

Maanvuokralain (258/66) mukainen vuokrasopimus antaa oikeuden metsästykseen vuokratulla alueella vain, jos tästä on sopimuksessa nimenomaisesti mainittu.

12 §
Metsästysvuokrasopimus sekä vuokraoikeuden siirtäminen ja jälleenvuokraaminenSopijapuolen vaatimuksesta metsästysvuokrasopimus on tehtävä kirjallisesti ja allekirjoitettava.

Vuokralainen ei ilman vuokranantajan suostumusta saa siirtää vuokraoikeuttaan kolmannelle eikä vuokrata metsästysvuokraoikeuttaan tai osaa siitä edelleen.

17 §
Metsästyslupa
Se, jolla on 6 §:n, metsästysvuokrasopimuksen tai maanvuokrasopimuksen perusteella metsästysoikeus, voi antaa asettamillaan ehdoilla toiselle luvan metsästää (metsästyslupa), jollei tätä ole vuokrasopimuksessa kielletty.

8 LUKU
Koiran pitäminen
51 §
Koiran kiinnipitovelvollisuus
Maaliskuun 1 päivästä elokuun 19 päivään ulkona oleva koira on pidettävä kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä.

Edellä 1 momentissa sanottu ei kuitenkaan koske:

1) alueen omistajan tai haltijan luvalla pihamaalla tai puutarhassa taikka koiran pitämiseen varatulla aidatulla alueella olevaa koiraa;

2) viittä kuukautta nuorempaa koiraa;

3) paimentamis-, opas- tai vartiointitehtävässä taikka muussa sen laatuisessa palvelutehtävässä olevaa koiraa;

4) poliisin, tullilaitoksen, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen tehtävässä olevaa koiraa; eikä

5) koiraa, jota koulutetaan 3 tai 4 kohdassa tarkoitettuun tehtävään.

Edellä 1 momentissa tarkoitetusta velvollisuudesta saadaan poiketa, kun muuta kuin ajavaa koiraa käytetään metsästykseen. Kiellosta saadaan poiketa myös, kun kanakoiraa tai muuta lintukoiraa koulutetaan rauhoitettuja riistaeläimiä niiden lisääntymisaikana häiritsemättä.

52 §
Koirakokeet ja koiran kouluttaminen
Riistanhoitopiiri voi koirakokeen pitämiseksi tai koiran kouluttamiseksi antaa luvan poiketa 51 §:n 1 momentin velvollisuudesta. Koirakokeen ja kouluttamisen tulee tapahtua siten, että rauhoitettuja riistaeläimiä ei niiden lisääntymisaikana häiritä.

Hirvieläinten rauhoituksen estämättä saadaan hirvieläinten metsästykseen käytettävän koiran metsästyskokeita järjestää ja tällaista koiraa kouluttaa elokuun 20 päivästä joulukuun loppuun. Vastaavasti saadaan muuhun metsästykseen käytettävän koiran metsästyskokeita järjestää ja tällaista koiraa kouluttaa elokuun 20 päivästä helmikuun loppuun. Koirakokeen ja kouluttamisen tulee tapahtua siten, että rauhoitettuja riistaeläimiä ei vahingoiteta.

53 §
Koiran pitäminen toisen alueella
Ilman maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan lupaa koiraa ei saa pitää irti toisen alueella.

Maanomistajalla tai metsästysoikeuden haltijalla on oikeus poistaa alueelta 1 momentin vastaisesti siellä oleva koira tai ottaa se talteen. Jos koiran avulla metsästettäessä ajo tai haukku poikkeaa vieraalle alueelle, alueen omistajan tai metsästysoikeuden haltijan on kuitenkin annettava ajon tai haukun jatkua häiriintymättä puolen tunnin ajan. Jollei koiran omistaja tämän ajan kuluessa hae koiraa pois, alueen omistajalla tai metsästysoikeuden haltijalla on oikeus keskeyttää ajo tai haukku sekä poistaa alueelta koira tai ottaa se talteen.

Edellä 1 momentissa sanottu ei koske 51 §:n 2 momentin 3 ja 4 kohdassa tarkoitettuja tapauksia.
_________________
*Olen beagle...mikä on sinun tekosyysi?*
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
jutta  Liittynyt: 23 Mar 2006
Viestejä: 4
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: Pe 24.11.2006 16:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

54 §
Metsästyksen valvojan oikeudet koiranpidon valvonnassa
Jos 88 §:ssä tarkoitettu henkilö tapaa 51 ja 52 §:n säännösten vastaisesti olevan koiran, hänellä on oikeus ottaa koira talteen.

Jos 88 §:n 1 momentissa tarkoitettu henkilö tapaa toistuvasti 51 ja 52 §:n säännösten vastaisesti olevan koiran tai koiran repimästä sen kiinniottamaa hirvieläintä, hänellä on oikeus tappaa koira, jollei hän saa sitä kiinni.

Tätä viimeistä pykälää kuulemma Lapissa sovelletaan hyvin herkästi. Sad

No tarkoitushan oli siis vähän kopautella josko olis jonnekin päin Suomea ihan laillsesti ollut mahdollista päästä koiran kanssa jänistä ajamaan. Ehkäpä me sitten yritetään saada lupa valtion maille Wink , vai onko nekin alueet jaettu metsästyseurojen kesken, joilta pitää lupa kysyä ?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Suomen Beaglejärjestö - Foorumin päävalikko -> Yleinen keskustelu Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa

Suomen Beaglejärjestö - Finska Beagleklubben r.y


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group