Hyvä Beagle

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
KeijoN
Viestit: 770
Liittynyt: Ti 04.10.2005 11:57
Paikkakunta: Laukaa

Hyvä Beagle

Viesti Kirjoittaja KeijoN »

Multa menee aina maku pois kun kysytään, että pitäis saaha hyvä ajava Beagle.
Semmoset jotka on vaan koiraa ottamassa ja on Beaglen valinneet omaksi roduksi, on paljon helpompi edetä, sen mihin sitä sitten tarvitsevatkin.
Jotenkin vaan tulee mieleen sitä ajavaa hinkuavat, jos ei kaikki natsaa kohilleen, niin siitä saa jälestäpäin kuulla.
Kokemuksesta viisastuneena en anna enää mitään takuita kyselijöille koiran toimivaisuudesta.
Nämä kyselijät on just niitä joilla pitäis olla aina valmis koira kun mehtään lähtee, joita nykyään tiotosesti jarruttelen koiran hankinnassa.
Minulle on aina tärkeintä se, että koira saa kunnon omistajat ja kodin, tapahtukootpahan näitä omistuksia sitten minkäverran vuodessa tahansa.
eeva resko
Viestit: 420
Liittynyt: To 31.08.2006 21:47

Viesti Kirjoittaja eeva resko »

Kuika paljon nykyään on näitä "himo" metsästäjiä? Toisella korvalla kuunnellen minusta tuntuu, että aika paljon on näitä "sunnuntai metsästäjiä"? Heille ei ole niiiin tärkeää kuinka koira ajaa, vaan se että voi koiran kanssa liikkua metsällä silloin kun siihen on aikaa.... Olen kyllä törmännyt myöskin niihin joilla koira istuu postimerkin kokoisessa tarhassa päivät. Sitten käytetään pissalla, kun itselle sattuu sopimaan. Syksyllä sitten otetaan tarhasta täysin liikuttamaton koira, kun tulee älynväläys että nyt lähdenkin metsälle!! Sitten kummastellaan kun koira ei oikein toimi!

En kyllä ymmärrä sitäkään, että joku antaa "takuun" ajamiselle??? Millanen ajuri koirasta tulee, on kai kiinni aika monesta asiasta? Hyvän koiranhan voi pilata monella tavalla....
Corner
Viestit: 722
Liittynyt: Ti 27.11.2007 14:55

Viesti Kirjoittaja Corner »

Jälleen kerran halveeraava kannanotto metsästyksen suuntaan mutta ei siinä mitään, tätä aina aika ajoin osataan odottaa. Epäilemättä "ajavan säilyttäjiä" jonkun kerran on ja itsekin kasvattajana välillä huomaan kuinka pentuhankinnassa perheen isä on vihdoin viimein antanut perheelleen periksi mutta ei suostu hommaamaan perheen tarkoituksiin sopivaa puudelia vaan perinteet velvottaa joten sen on oltava "mehtäkoera". Onneksi kasvattajienkin tuntoaistit monesti toimivat ja ihan joka paikkaan ei tarvi "lahjakoiraa" myydä...
Viimeksi muokannut Corner, La 07.10.2017 11:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
KeijoN
Viestit: 770
Liittynyt: Ti 04.10.2005 11:57
Paikkakunta: Laukaa

Viesti Kirjoittaja KeijoN »

Minun kirjoitukseni on tossa vähän karrikoidusti kirjoitettu, mieliala ei varmaankaan ole ollu ihan kohillaan.
Kyllä jos itsekkin olisin pentua ottamassa, niin toivoisin että koko paketti olisi kunnossa.
Se ei vielä mitään takaa vaikka takana olisi miten "huippu" vanhemmat, että pennusta tulisi niitten veroinen, (esim. metsäkoira) siinä täytyy olla monta johdonmukaista metsäkäyntiä, eikä vielä sittenkään.
Nää meidän hyvin pärjänneet "ajavat" Beaglet on sattunut saamaan myös koiria eteenpäin vievät omistajat. Sama pätee myös näyttelypuolella.
Aikoinaan möin Beaglen, johon ilmoitukseen vastasi puolenkymmentä, kun aikaa ei kaikille tahtonut riittää.
Ehtona oli, että koiran pitää päästä metsään, kun kova hinku sinne oli.
Eräs kaveri soitti, kun oma koira oli auton alle jäänyt tarvitsevansa hyvää ajavaa koiraa. Ensin siinä oman koiran ampumat jänikset käytiin läpi; jonka jälkeen tuli minun koiran vuoro.
Siihen astiset vuodatukset meni vielä läpi, mutta kun hän rupesi jo tappamaan siinä Iinekseltä jäniksiä ja kehui tekevänsä siitä ajokoneen;niin rupesin pikkuhiljaa kaveria jarruttelemaan.
Olisi voinut olla varmaankin hyväkin omistaja Iinekselle, mutta kun muitakin ottajia oli; niin pyyhin hänet pois listoilta.
Iines sai vihdoin hyvän kodin ja metsällä pääsi käymään, vahinko vaan, että kettu hukutti sen vähän myöhemmin heikkoihin jäihin.
Corner
Viestit: 722
Liittynyt: Ti 27.11.2007 14:55

Viesti Kirjoittaja Corner »

Minua närästää se miten beaglen ajotaidoista tehdään analyysiä sillä perusteella kuinka se hihnassa käyttäytyy kesken lenkin kun haistaa jäniksen jälkiä... Ei ihan oikea paikka määritellä sen kykyjä. Kesän mittaan taas hyvin nähnyt omistakin koirista kuinka se ajossa tiukin mölisee eniten, ja ajossa herkin tuntuu olevan mykkä.
Tero
Viestit: 380
Liittynyt: Ma 18.07.2011 11:16
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Tero »

Corner kirjoitti:Minua närästää se miten beaglen ajotaidoista tehdään analyysiä sillä perusteella kuinka se hihnassa käyttäytyy kesken lenkin kun haistaa jäniksen jälkiä...
Onko Corner laittaa jotain linkkiä näihin? Kiva oisi lukea.

Enää tosiaan pullukka kuukausi ja toivottavasti monet näkee taas metässä niitä hyviä beagleja.
eeva resko
Viestit: 420
Liittynyt: To 31.08.2006 21:47

Viesti Kirjoittaja eeva resko »

Nyt Corner en ihan ymmärrä kommenttiasi??????????????????? Kuka säilöö koiria kerroksittain häkeissä ja kenellä koiria kuolee tarhaan???? Enkä ymmärrä sitäkään että miten täällä HALVEERATAAN TAAS mettäkoiria? Tässä keskustelussa ei mielestäni ole kukaan halveerannut yhtään mitään. Jos sait sellasen käsityksen, niin voi voi.....
Vastaa Viestiin