Pelkästään jänismetsälle vai muuhunkin metsästykseen

Aiheet jotka eivät sovi muiden katekorioiden alle.

Valvojat: Titi Rolin, ansa

Vastaa Viestiin
diego
Viestit: 2
Liittynyt: Ti 19.05.2015 10:04

Pelkästään jänismetsälle vai muuhunkin metsästykseen

Viesti Kirjoittaja diego »

Terve kaikille, ensimmäinen beagle tulossa kotiin ja tarkoitus harrastaa metsästystä yhdessä. Olen koittanut hakea tietoa ja keskustellut eri ihmisten kanssa, täällä tuntuu osaaminen ja tieto keskittyneen.

Ajatus oli tosiaan käydän koiran kanssa pääasiassa jänismetsällä, mutta kannattaako sitä ottaa muuhun mukaan. Vaikkapa hirvimetsälle kun olen jalkamiehenä niin mukaan mutta tietysti kiini. Ja esimerkiksi haavakkojen hakuun mukaan (olen kuullut ettei kaikki kaadot aina onnistu :)

Olen kuullut, että jos beaglen kanssa on kova työ pitää se keskittyneenä vain jänikseen, lähtee helpolla peurojen ja muiden perään. Kannattaisi siis keskittyä vaan tuohon.

Mielipiteitä ja kiitos kovasti neuvoista,
Jussi
Urho -76
Viestit: 107
Liittynyt: To 17.07.2008 20:40
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Urho -76 »

Omalta osalta suosittelen pitäytymään ominaisesti metsästettävässä riistassa. Kyllähän beagle on kiinnostunut kaikesta ajettavasta ja löytää hyvin haavakoita lajista riippumatta, mutta ajattelisin että kannustettaessa muihin lajeihin voi jänisjahti kärsiä pahasti ellei sitten koira ole niin viisas yksilö että ymmärtää mitä laatua kulloinkin tavoitellaan. Kannattaahan koira ottaa mukaan muihinkin kuvioihin. Se on kuitenkin niin innokas hajujen perään ettei hirvijahdissa kävely koira remmin päässä vetämässä kuono maassa ole ehkä se rentouttavin tapa jahdille. Liekö se myöskään lain mukaan sallittua kun on osa hirvijahtia? Oman koiran ensimmäinen pöläytys tapahtui komealle metsäpeuraurokselle kun en ehtinyt väliin (vaikka juoksin hiki hatussa paikalle ja huusin kieltokomentoja). Aikuisena se on tyytynyt vain antamaan muille lajeille perslähdöt niihin törmättäessä eikä ole lähtenyt perään ellen ole jostain syystä kannustanut. Viimeisimpänä villityksenä, josta olen huolestunut, on halu hyökätä traktorien perään.
Lalleri
Viestit: 45
Liittynyt: Ke 08.03.2006 22:07

Viesti Kirjoittaja Lalleri »

Nyt kun koira kulkee ohjaajan mukana jonkun kuukauden, kannattaa käyttää se aika ohjauksellisesti hyväksi. Itselläni paras opastaja on toinen koira, joka omalla käytöksellään viestii, miten kuuluisi tehdä oikeita asioita. Esim. hirvenjäljet ohitetaan välinpitämättömästi tai korkeintaan ei sanalla. Ainahan nuorta kiinnostaa kaikki, mutta beagle ei ole kaiken viljan koira. Sitten kun alkaa se metsävaihe, koiran halutaan itsenäisesti tutkia ympäristöä ja silloin on jo hyvä olla noita harjaantumisia tehtynä. Pikku hiljaa pentu huomaa ne jäniksen hajut
ja silloin kehutaan, jotta yhteistyö alkaa ohjaajan ja koiran välillä nivoutua toivottuun suuntaan. Kyllä ohjeita löytyy beaglejärjestön sivuilta ja paras tapa on
"lyöttäytyä" lähimmän beagleyhdistyksen jäseneksi, siellä selviää monet mieltä askarruttavat asiat. Se on sitten yksi hujaus, kun 10v. on mennyt, on tämä niin
koukuttava harrastus.
Onnittelut uudesta pennusta ja mahtavia uusia kokemuksia.
Kas kummaa, miten vähän saa aikaseksi, kun lakkaa vain yrittämästä.
diego
Viestit: 2
Liittynyt: Ti 19.05.2015 10:04

Viesti Kirjoittaja diego »

Joo kiitos kommenteista. Kyllä tuo ajatus oli siis oikeaan suuntaan. Parempi opettaa yksi homma kunnolla. Kasvattaja tuntui järkimieheltä jolta varmaan uskaltaa kysellä neuvoja jatkossakin. Tarkoitus oli käydä tutustumassa Helsingin seudun beaglejen tapaamisessa.
harrikkajake
Viestit: 5
Liittynyt: La 22.02.2014 13:28

Viesti Kirjoittaja harrikkajake »

Juu ei hirven pyyntiin, ei edes narunjatkona. Sinne touhuun omat koiransa ja mikä enemmän tärkeää, jos haaveena piikles joka sorkkaeläimistä vapaa niin pitäisin ajokoneen omassa lajissaan.
Sorkkaelikoista vapaat harjoitusmaat ja hyvää tulee, huilaa jänis ja kettukin..
Varsinkin nuorena omista koirista jokunen erehtynyt hirven tai kauriin perään, mutta jäänyt iän myötä ja varmaan vaikutus ollut isännän sadattelullakin..
Vastaa Viestiin